Amsteldorp Ontdekt! - In de buurt

Terug naar het overzicht

-----Groen-----

De Groene Vingers van Amsteldorp Actief (19)
Coördinator Maggie - telefoon 06 27301404 - email amsteldorpactief@gmail.com
Bewoners die hun tuin niet kunnen onderhouden, worden geholpen door de vrijwilligers van de Groene Vingers van Amsteldorp Actief. Het doel is de tuin op te knappen, te verbeteren of te onderhouden en zo het aangezicht van de wijk te verbeteren.
-----Opkuiltuin/kweektuin-----
Als we tuinen opknappen is het vaak nodig de hele tuin leeg te halen, schoon te maken en opnieuw in te richten. Hiervoor hebben we de zogenaamde opkuiltuin, een kweektuin voor (vaste) planten, struiken, heesters en bodembedekkers. Er zijn 2 vrijwilligers van de Groene Vingers die in deze tuin het onderhoud en het kweken van planten verzorgen. Heeft u planten over dan kunt u deze in de grote bak bij het hek zetten. De opkuiltuin/kweektuin kunt u vinden bij Dulongstraat 49.
-----Moestuin-----
Een verwilderd stukje grond, vlakbij de kweektuin wilden de Groene Vingers graag mooi maken voor de buurt. Met medewerking van de woningbouwvereniging Rochdale zijn we hiermee begonnen. Op de nationale Goede Doelen Dag hebben enkele middelbare scholieren geholpen bij het omspitten van dit stukje grond.
Het idee is dat we groente en fruit kunnen kweken voor de lunches van project Mensen ontmoeten met koffie & lunch in het Hoekhuis. Bovendien willen we er een educatief project van maken voor scholieren.
-----Fruitbomen adoptie-----
In 2011 hebben De Groene Vingers een prijs gewonnen van het Oranjefonds. Met het geld daarvan hebben we 16 fruitbomen aan Amsteldorp geschonken en samen met buurtbewoners in de openbare ruimte geplant. De bomen zijn en kunnen door buurtbewoners geadopteerd worden.

Natuurlijk Drieburg!
Onder de titel "Natuur in je eigen buurt!" startte Landschap Noord-Holland een project voor het beheer van de natuur aan de randen van sportpark Drieburg.
Buurtbewoners en sporters zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan de vrijwilligerswerkgroep "Natuurlijk Drieburg". Iedere 3e zondag van de maand is er een werkdag.
Voor meer informatie of als u zich wilt opgeven, kunt u contact opnemen met Tetje Falentijn van Landschap Noord-Holland, telefoon 06 16689367 of t.falentijn@landschapnoordholland.nl.

Rocco's Bloemenkiosk (5)
Rocco de Cocker's Bloemenkiosk op de hoek van de Fizeaustraat 2. Rocco is 5 dagen per week open van 07:00 tot 17:00 uur en bereikbaar op 020-4630777. Altijd leuk als je iemand wil verrassen met een bloemetje!

Gerrit Kalffschooltuin (28)
De Gerrit Kalffschooltuin ligt vlak bij de Weespertrekvaart aan de Kruislaan. Kinderen leren er te herkennen wat onkruid is en wat je kunt eten. Ze leren ook dat elk seizoen eigen producten heeft. Daarnaast is het werken op de schooltuin positief voor het ontwikkelen van zintuigelijke ervaringen als proeven, ruiken en voelen als ook het samenwerken onderling. Het gaat er om dat kinderen leren beseffen hoe voedsel groeit, vooral als ze het na de zomervakantie ook nog zelf bereiden en koken. Er werken drie educatief medewerkers, twee tuinmannen en een imker op de tuin.
In 1935 is Schooltuin Gerrit Kalff opgericht. De schooltuin is een van de oudste van Nederland en heeft mede aan de basis gestaan van een Amsterdamse traditie waarbij kinderen op speelse wijze in contact worden gebracht met voedsel en natuur. Contactgegevens: Gerrit Kalffschooltuin - Kruislaan 5 – Tel: 020- 668 23 97 – email gerritkalffschooltuin@amsterdam.nl

Tuingroep Amstelhof (12)
Bij de Amstelhof, aan het Drieburgpad, zijn er 42 “nutstuinen”, Dat zijn tuinen bedoeld om groente te verbouwen, die hebben niet zoals volkstuintjes een huisje om in te slapen. Er mogen naast groenten ook wel bloemen worden gekweekt, maar dat moet beperkt blijven, niet meer dan ongeveer 10 procent van het oppervlak. Stichting de Amstelhof – Drieburgpad – Gerard Middelaar

-----Buurtbeheer-----

Buurtbeheer Amsteldorp/de Wetbuurt (31)
Buurtbeheer Amsteldorp/de Wetbuurt zet zich al meer dan 20 jaar in voor de prachtige buurt waarin we wonen. Uitgangspunt van Buurtbeheer is het bewaren van het unieke karakter van de buurt.
Dat betekent: veel groen, een mengeling van koop- en huurhuizen, geen doorgaand autoverkeer, geen hoogbouw. Een heerlijke plek voor zowel ouderen als kinderen om te wonen.
Buurtbeheer komt iedere eerste dinsdag van de maand bijeen in het Hoekhuis, Fizeaustraat 3.
(behalve in de vakantiemaanden) De bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en zijn voor iedereen
toegankelijk.
Contact Nico van Apeldoorn - email: buurtbeheer@amsteldorp-wetbuurt.nl


-----Fiets-----

Amsteldorp Rijwielstalling & fietsenmaker (7)
Een lekke band of een slag in je wiel? Niet getreurd! Bij Rijwielstalling Amsteldorp kun je niet alleen je fiets kwijt, maar hem ook laten maken!
Rusthofstraat 37 | T: 020 - 46 32 773 | E: mystalling@aol.com


-----Hotel-----


Little House near the Amstel
Bed & Breakfast - Taxi service

Hotel V Fizeaustraat (6)
Het motto van Hotel V luidt, ‘From Amsterdam with love’. En terwijl Hotel V blijft groeien en uitbreiden, wordt onze liefde voor de stad ook alleen maar heviger. De jongste telg in de Hotel V-familie, hotel V fizeaustraat, telt 91 kamers, 4-en-een-halve ster, een bruisende culinaire lobby, meer dan voldoende parkeerruimte en een unieke ruimte waar evenementen gehouden kunnen worden.
The Lobby Fizeaustraat - Cafe/Restaurant/Bar
The Lobby staat voor een unieke locatie waar restaurant, café, hotelbar, ‘private dining’- en evenementenruimtes elkaar in een inspirerende setting tegenkomen. In het kort: een “culinaire living lobby”.
Fizeaustraat 2 - T +31 20 7585275 - thelobbyfizeaustraat@hotelv.nl - manager Jan Stuurman - Tel: 020 758 5275

-----Kapper-----

Kapper (17) (Heren)
Ruud woont én werkt al gedurende zijn gehele leven in Amsteldorp. Op zijn 18e is hij bij zijn vader in de kapperszaak gaan werken die al vanaf 4 februari 1946 aan de Fahrenheitstraat 57 gevestigd is. Inmiddels knipt Ruud al 46 jaar en heeft hij veel vaste klanten die regelmatig langskomen voor een knipbeurt. Daar komen ze zelfs vanuit Almere, Hoorn of Purmerend voor terug! Bij Ruud kan je altijd binnenlopen voor een knipbeurt en een praatje. En als er al iemand in de stoel zit, kun je tijdens het wachten genieten van een prachtig jaren 50 interieur!
Ruud van Geemen - Fahrenheitstraat 57 - tel: 020 693 8657

Professional Hairstyling (30) (Dames en Heren)
1 september 2017 heeft dames- en herenkapsalon Professional Hairstyling zijn deuren aan de Fizeaustraat 21 geopend. Met een ervaring van ruim 35 jaar verstaat Marcel van der Horst zijn vak. Persoonlijke aandacht staat voorop. Behandeling gebeurt volgens afspraak. Telefoonnummer 020 6942418.
Professional Hairstyling is ook te vinden op FaceBook

-----School-----

Frankendaelschool (27)
Von Liebigweg 68, 1097 RP Amsterdam, tel: 020 – 694 66 58
Basisschool Frankendael (locatie von Liebigweg) is een kleine, veilige, sterke, dynamische en ondernemende school.
De school ligt op een rustige, prachtige, groene plek in Amsteldorp en biedt onderwijs aan kinderen in de groepen 1 t/m 8. Wij zijn een school waar kinderen uit de hedendaagse Watergraafsmeer zich gemotiveerd kunnen ontwikkelen en het beste in zichzelf naar boven leren halen.
Directeur: Edith Tjaden
Website: http://www.frankendaelschool.nl/
E-mail Administratie: admin@frankendaelschool.nl, E-mail Directie: directie@frankendaelschool.nl

't Kinderhonk Fizeau (2)
Kinderdagverblijf: drie babygroepen en drie peutergroepen van 07.45 uur tot 18.30 uur
Naschoolse opvang: einde schooltijd tot 19.00 uur en in schoolvakanties van 8.30 uur tot 19.00 uur
Fizeaustraat 4 – tel: 020 30 33 600

De Juffies zijn inmiddels verhuisd naar Newtonstraat 4!
De Juffies biedt bijles en richt zich daarbij op leerproblemen, taakaanpak en concentratieproblemen bij kinderen van 6 t/m 12 jaar. De Juffies onderscheidt zich door de nadruk te leggen op het vergroten van het zelfvertrouwen en uw kind positief te benaderen. Daarnaast biedt De Juffies huiswerkbegeleiding, advies op maat en de training Ik leer anders voor beelddenkers.
De Juffies vind je op www.facebook.com/dejuffies.
Juffie Romy Bergisch Telefonisch bereikbaar via: 06 12 84 12 95 romy@dejuffies.com
Juffie Marlies Dersjant Telefonisch bereikbaar via: 06 13 46 47 24 marlies@dejuffies.com
Juffie Evelien Prot Telefonisch bereikbaar via: 06 13 06 45 60 evelien@dejuffies.com

Voorschool Dynamo (10)
Een voorschool is een peuterspeelzaal waar extra nadruk ligt op de ontwikkeling van kinderen.
Kinderen die extra ondersteuning nodig hebben op het gebied van taal, sociale en motorische ontwikkeling, kunnen vier dagdelen per week terecht op een voorschool. Andere kinderen kunnen twee dagdelen per week naar de voorschool. De teamleidster heet Francis IJlders.
Voorschool Amsteldorp - Middelhoffstraat 4 tel: 020 46 09 392 - openingstijden: ma-di-do-vr 08.30-12.00 uur.

-----Speeltuin-----

Speeltuin Amsteldorp (26)
Speeltuin Amsteldorp, van de buurt, voor de buurt en door de buurt! Met regelmatig leuke activiteiten. Fizeaustraat 37 E-mailadres: info@speeltuinamsteldorp.nl - www.speeltuinamsteldorp.nl

Speelplein (12)
Rusthofpad/Maanenburgstraat

Skatebaan en Voetbalpleintje (14)
Starrenboschstraat

-----Sport-----

Frisbee vereniging Crunch Ultimate Frisbee en Crunch Ultimate Frisbee Jeugd
Ultimate is de belangrijkste teamsport onder de frisbee-sporten. In Nederland is het veruit de meest beoefende discipline met ongeveer 1000 deelnemers. Ultimate is bovendien één van de meest intensieve teamsporten die er bestaat.
Maart t/m oktober: Elke dinsdag van 18:00 tot 19:30 uur op Sportpark Drieburg, Kruislaan 4.Trainers: Ted, Bram, Maud & Anouk.
Kom je een paar keer gratis meetrainen om te zien of het ook iets voor jou is? Je bent super welkom!
Martine Bootsma organiseert en administreert van Crunch-jeugd. Stuur een mail naar m.bootsma7@chello.nl om je op te geven of om vragen te stellen. Je mag sowieso een paar keer gratis en vrijblijvend mee komen trainen om te kijken of je het leuk vindt. Je mag altijd iemand meenemen; om te kijken of ook lekker mee te doen.

Dosti Cricket Club
Is cricket wat voor jou? Word lid! Bel direct 020 694 96 26
Nu het eerste team van Dosti al enkele jaren tot de vaste kern van de hoogste klasse van de Nederlandse competitie behoort, richt het bestuur van Dosti zijn aandacht naar de jeugd. De afgelopen tijd heeft de club heel veel tijd in gestoken in het opzetten van een goede jeugdorganisatie. Dit heeft nu al tot goede resultaten geleid. De jeugdafdeling telt nu circa 20 jeugdleden. De leeftijden van deze kinderen variëren tussen 8 en 17 jaar. Het is een mooie start. De club blijft bezig met het zoeken naar de jonge sportieve en getalenteerde cricketers. Uiteraard zijn ook de beginnende cricketers welkom. Hierdoor is het voor een ieder speler mogelijk om op zijn eigen niveau te spelen
Drieburgpad 5 - Directeur Ramon O. Varma / 06 22240688 - www.awdtv.nl - Vice-voorzitter Koos Snel – Tel: 020-6005230

Schaakvereniging Het Grasmat
Het Grasmat speelt in de kantine van AFC Taba, het adres is: Sportpark Drieburg - Fizeaustraat 10 - Tel:kantine 020 692 4161. Zowel de interne als de externe wedstrijden zijn op vrijdag. Externen wedstrijden beginnen om 20:00 uur, de interne een half uurtje later. Vaak is er van tevoren een maaltijd, informeer hiervoor bij Maarten.

Tennisvereniging De Meer (38)
Voorzitter Hans van der Maas - Drie Burgpad 8 - Telefoon: 020-7370243

Voetbalvereniging TABA (32)
Taba is een springlevende voetbalvereniging in de Amsterdamse Watergraafsmeer. Met een grote jeugdafdeling. Onze accommodatie bevindt zich op sportpark Drieburg aan de Fizeaustraat 10.
Voorzitter Remco Geesken - Tel: 020-6924161 kantine - info@afctaba.nl - www.afctaba.nl

Voetbalvereniging JOS Watergraafsmeer (33)
Voetballen op niveau of gewoon lekker ieder weekend een balletje trappen, het kan allemaal bij JOS Watergraafsmeer. Voorzitter Joop Vlug - Drieburgpad 3 - Tel: 020 694 10 13 - www.joswgm.nl

Voetbalvereniging s.v. De Meer (36)
s.v. De Meer - Voorzitter Jacques van den Ende - Drieburgpad 9 - Tel: 020 694 74 72 - E-mail: voetbal@svdemeer.nl

Voetbalvereniging DVVA (34)
Drieburgpad 5 - tel: 020- 694 96 26
Als voorzitter is Peter-Paul Timp blij dat er in de afgelopen jaren is gewerkt aan het creëren van een organisatorisch en financieel gezonde club die klaar is voor de toekomst. Het huidige bestuur heeft het voordeel dat zij op de ingeslagen weg verder kan. Peter-Paul zou graag zien dat het een clubhuis een plek is en blijft waar leden, tegenstanders, scheidsrechters en vrienden graag komen. Contact: 06-4416 9568 - voorzitter@dvva.nl - m.van.leijen@online.nl - www.asvwartburgia.nl

-----Reclame-----

Reclamebureau (21)
BSUR Agency (Be as you are) Gevestigd in de voormalige Prinses Juliana School.
Reclamebureau BSUR - Fahrenheitstraat 99 - Tel: 020 460 2500 – email amsterdam@bsur.com

-----Dieren-----

Dier in NOOD? Bel 0900 - 2000112 (€0,35 p.m.)