Hangjongeren van Toen

Verhalen van oud buurtbewoners

Op verzoek van een aantal oud-bewoners werd op zondag 3 september een verhalenwandeling door Amsteldorp georganiseerd door het Geheugen van Oost. Ook huidige bewoners mochten deel nemen. Voor de meeste deelnemers was het een reünie met elkaar en hun oude buurtje. De verhalen van Jo van het Geheugen van Oost werden regelmatig aangevuld met interessante herinneringen van de oud–bewoners.

Er werden verhalen verteld over vechtpartijen op het opgespoten land met jongens uit de Transvaalbuurt, de vele buurtwinkels, het dorp tijdens de oorlog en de criminelen uit de buurt. Maar ook over de liefde en de Schagerlaan en opeens hoor je dat de bandleden van The Lords en ZZ & the Maskers gewoon uit 'jouw' dorp komen en dat er ook op sportief gebied prestaties zijn geleverd en Rinus Michels zijn carrière als trainer bij JOS begon.

Nieuwsgierig naar meer, hebben wij gevraagd of zij hun verhalen ook met ons "de nieuwe bewoners" van hun Amsteldorp willen delen.. en zie hier... een eigen pagina voor de "hangjongeren van toen".
Hoe zag onze buurt er uit vroeger? Kijk mee door de bril van de hangjongeren van toen!
Klik op een onderstaand verhaal, lees en de pijl brengt u hier weer terug.