Terug naar het menu
Spannend 3
Erik Bouwman
Intussen hadden ook de meisjes uit de Transvaalbuurt Frankendael ontdekt, getuige Hetty van Hoppe die zich met Hans de Hont verloofde.
Toegegeven, de overkant van de Ringdijk had zo z'n voordelen, want dan kon je na afloop van Frankendael de meisjes via de Schagerlaan naar huis brengen, met op ongeveer 2/3e van het donkere laantje de Steen des Aanstoots; een grote platte steen aan de rechterkant van dit met kinderhoofdjes geplaveide halfoverwoekerde pad (meer was het eigenlijk niet), die letterlijk tot zitten noodde.
Ondanks de dooddoener van m'n opa, "ach jongen, weet je veel", toch al wat wijzer geworden, leidde de Steen al ras tot aanstootgevende oefeningen, die, gezien de uiterst spaarzame verlichting van dit deel van het laantje, voor beide buurtjes geheel onopgemerkt konden plaatsvinden, doorgaans tot voldoening van beide betrokken partijen.
Doorgaans.
Ach jongen, weet je veel...
Natuurlijk wist ik het, maar er rekening mee houden?
Scoren, d?t wilde je op die leeftijd en z?ker met zo'n schatje van buiten de kuil! Handen, die kruipen waar ze niet horen, monden die smaken naar meer...
En dan opeens die hete adem in je nek!
Geen zwoele zucht maar een halve orkaan, gevolgd door een luid "Brrrrrrrhhhh!" en harde stekels in je nek, gevolgd door een reusachtige lip!
Maar dan die grote, lieve, zijdezachte ogen, die je vanuit het donker haast veelbetekenend aanstaarden.
Nee op het paard van de schillenboer kon je zelfs t?en niet echt kwaad worden.

wordt vervolgd