Terug naar het menu
Kerstfeest

Ria Evertse Staartjes
Terug denkend aan de Kersttijd uit mijn jeugd komen er toch weer herinneringen boven.

De kerstdagen werden toen niet zo uitbundig gevierd dan nu met cadeaus en een grote hoeveelheid aan eten, en al de versieringen waar mee we ons huis gezellig maken.

Een paar dagen voor de kerst werd de boom op gezet met van die mooie ouderwetse ballen, Kerstmannetjes en suikerkransjes zilveren slingers ?n echte kaarsjes, de kaarsjes werden alleen aan gestoken tijdens het eten en naast de boom stond een emmer water voor het geval dat de boom in de fik zou gaan.

De kerstdagen werden in familie kring gevierd ,eerste kerstdag bij mijn grootouders in de

Fahrenheitstraat 88, en dat was een feest ik had van die kant en grote familie, boven op zolder werden de kinderen bezig gehouden door de oudste broer van mijn moeder, met een echte film chocolade melk en chocolade kerstkransjes.

Die gezelligheid en warmte zal ik nooit vergeten en heb daardoor een goede leerschool van mijn oma gehad.

Een paar weken voor de kerst ging ik naar het zondagsschooltje die op de hoek Celsiusstraat D?pplerpad was, en dat was puur uit berekening want dan mochten we mee naar de kerstviering in de Emmakerk.

In de kerk stond een enorme boom en ook met echte kaarsen, er werden mooie verhalen verteld en kerstliederen gezongen, na afloop van de kerstvieringen kregen we een boekje en een sinasappel of mandarijn dat weet ik niet meer zo precies en volkomen tevreden liepen we door de kou weer naar huis.

Dit zijn dingen die je nooit meer vergeet.Ik wens alle lezers en bewoners van de Wetbuurt en Amsteldorp fijne kerstdagen en goed en gezond 2012.