Het Hoekhuis - Silver Screen

Terug naar het overzicht

Silver Screen, Film om de hoek

Iedere 3e vrijdag van de maand draaien we bij u om de hoek een mooie, ontroerende, grappige of interessante film. Films over ouder worden, voor buurtbewoners van alle leeftijden. Daarna is er gelegenheid om over de film te praten.

Inloop 14.00 uur, aanvang film 14.15 uur
Kosten € 3,= inclusief koffie/thee. Graag gepast betalen.


Films najaar 2018

19 oktober: "The Leisure Seeker"

Op zoek naar hernieuwd leven en liefde.
Film over een ouder echtpaar dat ontsnapt aan het dagelijkse, benauwende leven van hun dokters en volwassen kinderen. Ze reizen in hun camper langs de Oostkust van de USA. Ze herbeleven hun passie voor het leven en hun liefde voor elkaar op een tocht vol verrassingen, tegenslagen en herinneringen.

16 november: "Elle's en va", Zij vertrekt!

Een film met “une grande dame” van de Franse film in de hoofdrol.
Roadmovie, een subtiel familiedrama dat goed in elkaar steekt en bouwt op een mix tussen een onverwerkt verleden en problemen in het heden die tot een goed einde moeten worden gebracht. Alleen een drastisch besluit kan er voor zorgen dat een vastgelopen leven weer op de rails kan worden gezet. Mooi in beeld gebracht.

21 december: "The Red Turtle",

De mooiste animatiefilm van 2016 : over een sympathie opwekkende rode zeeschildpad.
10 jaar is er gewerkt aan de voorbereiding van deze fantastische prijswinnende animatiefilm die een ode is aan het leven en de sereniteit. Deze prachtige, betoverende film over de cirkel van het leven zal iedereen die oog heeft voor de kracht van de natuur ongetwijfeld aanspreken. U raakt gegarandeerd in de ban van deze film zonder dialoog, gedragen door schitterende muziek van Laurent Perez del Mar. Van de Nederlandse regisseur Michael Dudok de Wit.

Films 2019

Ook in 2019 gaan wij door met bijzondere films en documentaires. In december zullen wij U hierover informeren.