Marieke's Magazine - USA

Terug naar menu
De laatste tijd, als ik door het dorp fiets, moet ik er soms opeens aan denken dat ik hier niet meer zo heel vaak zal fietsen. Dit is mijn laatste winter hier, denk ik dan bijvoorbeeld. Want volgend jaar ga ik studeren, en hoewel ik in Amsterdam woon ga ik niet aan de UvA of VU studeren, of zelfs wat verder weg in Delft of Leiden. Nee, ik ga naar een heel ander continent; ik ga in Amerika studeren. Dat klinkt natuurlijk ontzettend leuk - en dat zal het ook zeker worden! - maar het zorgt ook voor de nodige stress.
Hoe zorgvuldig ik alles ook gepland had, toch is er over een paar dagen een deadline waar ik nog veel voor moet doen. Essays schrijven, test scores doorgeven, aanbevelingsbrieven versturen, aanmelden voor financiƫle steun...

Het lijkt alsof er geen einde aan komt.

Toch vind ik het niet erg om al deze dingen te moeten regelen, of om achter leraren aan te zitten voor brieven, of om om twee uur 's nachts nog een essay af te schrijven. Want volgend jaar ben ik student aan een universiteit in Amerika, en ik weet zeker dat het me dan niets meer uitmaakt dat ik deze weken zo gestrest was; want als ik volgend jaar daar ben is het het allemaal waard.