Marieke's Magazine - Brein deel 2

Terug naar menu
Ik ben dus erg enthousiast over mijn studie, en volgens mijn mentor (die zelf een derdejaars geneeskundestudent is) wordt het alleen nog maar leuker. We gaan bijvoorbeeld in maart volgend jaar drie weken stage lopen bij een ziekenhuis of verzorgingstehuis, daar kijk ik erg naar uit.

Dat is de eerste praktijkervaring die we krijgen, en daarna gaan we pas weer in het 4e jaar in de praktijk werken, als we onze co-schappen gaan lopen. Wel jammer dat dat nog zo lang duurt, maar tot die tijd is er nog genoeg te doen en te leren, en dat is ook erg leuk.

Nog maar vier weken tot de kerstvakantie, waarin ik hopelijk mijn vriendin in Zweden op kan zoeken. Ik kijk daar erg naar uit, maar waarschijnlijk gaat het toch niet door, en ga ik in de krokusvakantie, aangezien het dan wat goedkoper is en de tijd eigenlijk ook wat beter uitkomt wat betreft studie voor ons allebei.

Nou, ik ga snel weer in de boeken duiken, want morgen heb ik een practicum in de snijzaal waarbij we echte hersenen gaan opensnijden, en er wordt dan van me verwacht dat ik de anatomie goed ken. Jullie horen snel weer van me!