Marieke's Magazine - Kerstvakantie

Terug naar menu
Eindelijk… Vakantie. Na bijna vier volle maanden aan één stuk door gestudeerd te hebben ben ik dan eindelijk vrij. En omdat ik al mijn tentamens gehaald heb en dus geen herkansingen hoef te maken heb ik twee hele weken! Het is heerlijk om niet om half 7 uit bed te hoeven, en om geen anatomie te hoeven stampen ’s avonds laat. In plaats daarvan kan ik de hele dag doen wat ik wil, en lekker uitslapen.

Ik heb kerst gevierd bij mijn ouders in Amsterdam, ze hebben sinds een paar weken een klein katertje van zeven weken in huis, genaamd Sammie. Het is echt een lieverd, heel speels, en hij komt altijd enthousiast aanrennen als je binnenkomt. Sinds gisteren heeft Sammie een vriendinnetje, Lola van zes weken oud. Ik heb Lola nog niet in het echt gezien, maar wel op foto’s dat ze met z’n tweeën gezellig in hun mandje liggen. Ik vind het wel jammer dat we in dit huis geen huisdieren mogen houden, ik zou ook graag een kat willen, maar helaas mag het niet. Dus extra vaak naar Amsterdam dan maar!

Verder heb ik goed nieuws gekregen van mijn toekomstige bijbaantje. Ik zou vanaf juni ongeveer eindexamentrainingen gaan geven, maar ze hebben de opleidingsdag vervroegd en nu kan ik misschien al in februari beginnen. Dat zou goed uitkomen, want twee weken geleden is mijn iPhone gestolen in de tram in Amsterdam en die krijg ik niet vergoed. Ik ben nu tijdelijk iPhoneloos, en ik voel me half gehandicapt… Eigenlijk heel slecht natuurlijk, ik heb 17 jaar geleefd zonder iPhone en na een half jaar met kan ik niet meer zonder. Ik kan nu niet meer gratis whatsappen met m’n vrienden en ik kan niet op Google Maps opzoeken hoe ik ergens moet komen, of met de 9292 app kijken hoe laat de bus komt. Erg vervelend! Gelukkig kan ik midden januari een nieuwe kopen, maar het is wel veel geld en natuurlijk gewoon heel stom dat hij gestolen is. Maar goed, daar is niks meer aan te doen.

Ook heb ik met mijn beste vriendin uit Zweden eindelijk een datum geprikt dat ik naar haar toe ga! In het paasweekend in april zijn we allebei vrij en dan ga ik een lang weekend naar Zweden. Ik heb er nu al ontzettend veel zin in, helaas duurt het wel nog een poosje voor het zover is. Tot die tijd weet ik zeker dat ik het druk genoeg zal hebben met studeren… Maar nu ben ik eerst nog anderhalve week vrij!