Marieke's Magazine - Leiden

Terug naar menu
Over twee maanden is mijn middelbare schoolcarrière voorbij. Dat is wat ik mezelf blijf vertellen als ik het leren even niet meer zie zitten. De afgelopen weken heb ik mijn laatste schoolexamens gehad, en volgende week krijg ik nog mijn mondelinge literatuurexamens voor Nederlands en Engels, waarvoor ik nog drie boeken moet lezen. Daarna heb ik dan eindelijk een paar weken rust... Nou ja, rust, dan moet ik natuurlijk hard gaan leren voor mijn eindexamen, dat in mei begint. Vandaar dat het schrijven van een nieuwe column er een beetje bij ingeschoten is.

Wat betreft mijn plannen voor volgend jaar is er een en ander veranderd. Vanwege onder andere financiële redenen gaat mijn avontuur in Amerika niet door... Helaas, maar het is niet het einde van de wereld! Ik heb besloten dat ik nu in Leiden een dubbelstudie klassieke talen en geneeskunde wil gaan doen. Dat wordt veel met de neus in de boeken zitten waarschijnlijk, maar ik houd wel van een uitdaging en ik denk dat ik het wel aankan. Ik zie er wel naar uit om te gaan studeren: na zes jaar heb ik het wel gehad op de middelbare school. Hoewel ik het er erg naar mijn zin heb gehad ben ik wel toe aan iets nieuws.

Maar voor het zo ver is heb ik nog boeken te lezen en examens te maken, dus laat ik niet op de zaken vooruit lopen. Voor nu ga ik maar verder in Dodie Smith's 'I Capture the Castle,' en als de examenstress voorbij zijn horen jullie meer!