Marieke's Magazine - Londen deel 1

Terug naar menu
Nou, ik ben weer terug in Nederland, het land waar de zomer regen en zeventien graden betekent. In Londen was het heerlijk weer, terwijl er juist vaak gezegd wordt dat het in Engeland nog vaker regent dan hier. Hoe dan ook, mijn week in Londen was fantastisch.

We vertrokken maandag 25 juli om 10 uur 's avonds met de bus. De busreis verliep niet helemaal soepel; toen we nog een uur van Londen vandaan waren hield de bus ermee op en moest die eerst gemaakt worden voor de verder konden. Dat heeft al met al zo'n anderhalf uur geduurd, daarna zijn we allemaal veilig aangekomen om 9 uur 's ochtends bij het Victoria Coach Station.

We hebben die dag al veel rondgelopen in de stad, hoewel we erg moe waren slapen in de bus ging niet zo goed. We zijn naar Piccadilly Circus geweest, en naar de City of Londen. 's Avonds zijn we met de bus naar King's Cross Station gegaan, waar platform 9 ¾ ook is, van Harry Potter. Ze hebben daar een wagentje half in de muur gemaakt, met een bordje Platform 9 ¾ erboven.

De volgende dag hebben we Trafalgar Square verkend, en zijn we ook naar de National Gallery geweest. Dat was hele erg mooi, er hingen ook veel Nederlandse schilders zoals Vermeer en Rembrandt. We zijn langs Westminster Abbey en Buckingham Palace geweest; helaas zijn we niet naar binnen gegaan omdat het ontzettend druk was en we het zonde vonden om 5 uur in de rij te staan. Die avond hebben we Harrods bezocht, het duurste warenhuis van Londen. Er was daar onder andere een televisie van 49.000 pond te koop. Toegegeven, het was een tv van 85 inch, 3D en led. We hebben daar een tijdje staan kwijlen, maar helaas viel hij buiten ons budget.