Marieke's Magazine - Londen deel 2

Terug naar menu
Donderdag was het hoogtepunt van ons weekje in Londen.

We zijn naar het Natural History Museum geweest, waar we allerlei dingen hebben gezien over evolutie. Daarna naar het Science Museum - ikzelf vond dat niet zo spectaculair maar mijn vriend vond het erg leuk. 's Avonds was nog het allerbest: we zijn naar een uitvoering geweest van The Phantom of the Opera, in Her Majesty's Theatre. Dat vonden we allebei het leukste van de hele week. De acteurs, de muziek, de effecten - alles was geweldig. Ik heb daarna nog de rest van de week de muziek in m'n hoofd gehad, maar dat vond ik niet erg.

Vrijdag was een drukke dag. We hebben eerst een tour gehad door Shakespeare's Globe, van een fantastische gids. Ze wist ons alles te vertellen over hoe het was in Shakespeare's tijd, en nog met humor ook. Daarna zijn we naar de Tower of London geweest. Daarbinnen viel niet zoveel te beleven, op het zien van de kroonjuwelen na, maar het was wel heel leuk om daar rond te lopen. Verder hebben we die middag the Monument beklommen: 311 treden! Het was best wel vermoeiend maar het uitzicht was het wel waard. Tenslotte zijn we naar de Tower Bridge geweest, waar we een tentoonstelling hebben gezien over de bouw van de brug. Dat was erg indrukwekkend. 's Avonds hebben we een rondvaart over de Thames gemaakt, ook echt een aanrader! Bovenop de boot was het wel koud dus we hebben voornamelijk binnen gezeten.

Zaterdagochtend zijn we weer een stukje met de boot gegaan, omdat het de avond ervoor zo koud was. Nu was het lekker weer en zaten we bovenop de boot, waar het uitzicht toch mooier was.