Marieke's Magazine - Introweek 1

Terug naar menu
De vakantie loopt al zo'n beetje ten einde, en mijn eerste studiejaar komt steeds dichterbij. Afgelopen week heb ik de introductieweek van mijn universiteit meegelopen, en dat was heel interessant. Maandagochtend kwam iedereen aan in Leiden en kregen we een polsbandje waarmee we overal binnen konden komen. Er waren zo'n 2300 aankomend studenten verzameld op het plein, en het duurde dan ook best lang voordat het programma kon beginnen. We waren verdeeld over groepjes van ongeveer 15 personen, en elk groepje had twee mentoren die al studeren aan de universiteit.

Wat ik eigenlijk niet had verwacht van de introweek was dat het zo op studentenverenigingen gericht zou zijn. Ik wist al wel dat we bij verenigingen zouden eten en dat we wat rondleidingen zouden krijgen, maar overal waar we langsliepen stonden studenten hun vereniging te promoten en dat werd op den duur nogal vervelend. Ik weet nu wel 100% zeker dat ik niet bij een studentenvereniging wil, dus misschien was het dan toch nog ergens goed voor.

Dinsdag vond ik de leukste dag van de week, want die middag gingen we naar de universiteit en kregen we een proefcollege. Ik, als aankomend geneeskunde studente, ging naar het gebouw van de studies geneeskunde en biomedische wetenschappen, en kreeg een kort college over diabetes. Na het college, dat erg interessant was, zijn we nog naar de bar van het geneeskundegebouw geweest, dat was ook heel leuk, veel leuker dan alle bars bij studentenverenigingen.