Even voorstellen, dit is onze nieuwe wijkagent, Chris van Kreuningen.

Chris van Kreuningen
Wijkagent Jeruzalem – Amsteldorp
Tel: 0900-8844
Twitter: @polJeruzalem

Voor spoedeisende zaken belt u 112.
Voor minder ernstige en dringende zaken 0900-8844.

Wilt u iets met de wijkagent bespreken m.b.t. de veiligheid in de wijk? Schroom dan niet om een afspraak met me te maken.
1 2 3 4
Oplichting

Graag wijs ik u op twee vormen van oplichting die de Watergraafsmeer ook niet voorbij gaan, namelijk:

1 - via internet

Weet u waar u uw online-aankopen doet? Er komen verschillende aangiftes binnen, van aankopen via Marktplaats tot onduidelijke transacties na e-mailcontact.

2 - Bedrijven aan de deur

Ook zijn er recente berichten van klusbedrijven die aan de deur komen en u wijzen op een mankement aan uw woning. Dat kan natuurlijk volledig terecht zijn echter komt het voor dat klusbedrijven een financieel voorschot vragen en vervolgens niets meer van zich laten horen.

Laat u niet in met oplichters!

Laat nooit zomaar onbekende medewerkers van bedrijven binnen: Vraag om een legitimatiebewijs.

chris.van.kreuningen@politie.nl
Kristalpad

Nee nee geen nieuw fietspad in de buurt maar simpelweg de bijnaam van het achterste stukje van de Fizeaustraat. Reden waarom??? Zie de bijgevoegde foto's. ik denk dat ze voor zichzelf spreken.

Dit keer geen leuke belevenis maar een bijna wekelijkse ergernis wanneer ik wederom auto's aantref met ingeslagen ramen. Auto's waar kennelijk nog steeds wat uit te halen viel ondanks alle voorlichting en wellicht zelfs eerdere ervaringen. Natuurlijk weet ik dat het een relatief "makkelijke" plek is om de auto, zelfs voor langere tijd, te kunnen plaatsen. Of je er zo gelukkig mee moet zijn kun je je afvragen. Ik zou u willen oproepen vooral goed na te denken alvorens de auto te parkeren. En als u daar dan toch voor kiest zorg dan dat er geen waardevolle zaken meer in de auto aanwezig zijn. Dat scheelt hopelijk een berg... "kristal".

ronald.de.bruijn@amsterdam.politie.nl
Survival of the oldest

Onlangs was ik samen met de GGD op huisbezoek in de buurt. Zo ook bij een adres waar wat zorgen om bestaan. De deur ging niet open, maar toen we weg wilden gaan zagen we een oude dame met rollator midden op de rijbaan staan. Een beetje verdwaasd om zich heen kijkend. Het bleek de juiste persoon te zijn waar we zojuist hadden aangebeld.

Ze was op "expeditie" geweest naar de Albert Heijn. Want gelet op de moeite waarmee ze liep moet het dat wel geweest zijn. 4 tassen aan de rollator hangend. Na enig geschuifel de voordeur bereikt en de tassen maar naar boven gebracht. Boven belandden we in een groezelige doorgerookte kamer waar de temperatuur dik boven de 30 graden lag en de ramen stevig gesloten bleken. Opvallend was bovendien de grote hoeveelheid vuilniszakken in de kamer. Na enig vragen zei ze dat ze de zakken niet naar beneden kon brengen omdat ze zo'n last van haar rug had gehad. Tijdens het gesprek bleek dat ze nog maar weinig vertrouwen had in de mensheid en eigenlijk ook helemaal geen hulp wilde vanwege diezelfde reden. Ze wilde vooral met rust gelaten worden en zelfstandig blijven. En eigenlijk kun en moet je daar alleen maar respect voor hebben, maar toch... Op de weg naar buiten toch maar een vuilniszak of 50 in de container gegooid, wetende dat het waarschijnlijk maar een tijdelijke verbetering teweegbrengt.

Af en toe maar eens kijken bij het beste mens...

ronald.de.bruijn@amsterdam.politie.nl
1 2 3 4