Even voorstellen, dit is onze nieuwe wijkagent, Chris van Kreuningen.

Chris van Kreuningen
Wijkagent Jeruzalem – Amsteldorp
Tel: 0900-8844
Twitter: @polJeruzalem

Voor spoedeisende zaken belt u 112.
Voor minder ernstige en dringende zaken 0900-8844.

Wilt u iets met de wijkagent bespreken m.b.t. de veiligheid in de wijk? Schroom dan niet om een afspraak met me te maken.
1 2 3 4
Burgernet

Doe mee met Burgernet!
Wilt u graag een bijdrage leveren aan de veiligheid in uw wijk? Als er bijvoorbeeld in een woning is ingebroken of iemand wordt vermist? Doe dan mee met Burgernet.

In alle gemeenten van Amsterdam-Amstelland
Sinds voorjaar 2012 draait Burgernet in de hele regio Amsterdam-Amstelland. Vanwege goede ervaringen in onder meer Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen hebben ook alle Amsterdamse stadsdelen besloten om deel te nemen.

Wat is Burgernet?
Burgernet is een telefonisch netwerk van bewoners en ondernemers die gebeld kunnen worden wanneer de politie met een zoekactie begint. Het netwerk wordt ingezet bij urgente zaken waarbij de politie een duidelijk signalement heeft. Meedoen kan vanaf 16 jaar of ouder.

Hoe werkt het?
Als de politie een melding ontvangt, dan kan de centralist van de meldkamer besluiten een oproep te verspreiden onder de mensen die wonen of werken in een bepaald gebied en zich hebben opgegeven voor Burgernet. Via hun vaste of mobiele telefoon ontvangen zij het ingesproken bericht. Wie een tip heeft kan dit via een speciaal gratis nummer doorbellen. Alle ingeschakelde deelnemers krijgen bericht over de afloop van de actie.

Meedoen: ga naar www.burgernet.nl en meld je aan.

ronald.de.bruijn@amsterdam.politie.nl
AMBULAATMAAR

Soms heb je van die momenten waarvan je dan toch denkt, tja het kan dus nog steeds. Zo reden ik en een collega buurtregisseur een week of drie geleden weg van het bureau met de fiets, Linnaeusstraat over en linksaf richting Betondorp.

Nog geen 50 meter voor ons was er een klein oploopje, zonder al te veel gedoe zal ik maar zeggen. Dus op het oog niets schokkends. Toen we rustig langsfietsten, om toch even te kijken hoe of wat, zei een Marokkaans ogende jongen tegen ons: "Die vrouw is gevallen, misschien moet er een ambulance komen." Een nadere blik leverde inderdaad een vrouw op met bebloed gezicht en voor haar stond een vrouw die met papieren zakdoekjes de bloedende wond trachtte te stelpen. Twee tellen later meldde zich een passant die zei huisarts te zijn en heeft de neus van mevrouw bekeken. Niets gebroken gelukkig maar er moest wel een mooie pleister op en voor de zekerheid een nader onderzoekje bij de eerste hulp. Maar leg dat dan maar eens uit aan een Spaans sprekende dame. Gelukkig meldde zich een vrouw die, u gelooft het niet, van Spaanse afkomst was en ook nog eens arts. Alles uitgelegd aan de gevallen dame die op alles instemmend knikte. Inmiddels had de eigenaar van de mediterrane bakkerij zijn verbanddoos opgehaald en toverde in recordtijd een prachtige pleister tevoorschijn. Die onder supervisie van 2 artsen keurig op de juiste locatie werd aangebracht.

900 euro voor ambulancekosten bespaard en een schitterend voorbeeld van medemenselijkheid rijker. We hebben het dus nog steeds! Hou vast die gedachte.

ronald.de.bruijn@amsterdam.politie.nl
Sell o Tape

Soms heb je van die momenten, zo'n prettige ontmoeting waarvan je in eerste instantie denkt hoe is het toch in hemelsnaam mogelijk dat je dat bedenkt. Maar het gebeurt je gewoon.

We schrijven 29 april een jaar of wat geleden, een redelijk prettige lentedag en de Koninginnedagsfeer hangt voelbaar in de lucht. Trottoirs vol met allerhande teksten die impliceren dat men deze plek "besproken" heeft om daar dan kennelijk neer te ploffen met de complete rommelzolder of schuur. Bezet Marjan, bezet Rob en Tineke. Bezet Youssef. Alsof dat allemaal te controleren valt, maar goed. Het gaat om het idee. Vergelijkbaar met het "markeergedrag" van onze trouwe viervoeters zullen we maar zeggen.

Nu heb je van die nadenkende medelanders die dat allemaal netjes markeren met de schoolkrijtjes van de kinderen. Vooral bij een overdekte winkelpassage kan dat goed. En bij de rest van de plekkies trouwens ook. Maar je hebt ook complete volksstammen die menen om dat met tape te moeten doen. U kent dat wel van dat tape dat je van de zomer nog tegenkomt inclusief de tekst bezet. Ik nog zoeken naar een rondbuikige oosterbuur in een strandkuil, maar nee hoor het hoorde nog bij Koninginnedag, van welk jaar is niet duidelijk.

Maar zoals gezegd, de oplossing liep ons recht in de armen. Ik schatte hem zo'n 25 jaar oud, zijn uitstraling: een soort van naïeve vastberadenheid, en toen begon ie: "Meneer is het verboden om tape te verwijderen?". Wat een geschenk uit de hemel dacht ik nog. Alleen een beetje vroeg dat wel, ehhhmm nou nee ik denk het niet eigenlijk, formeel is het van niemand eigenlijk "Res Nullius" zogezegd. Mooi zei hij toen dan begin ik met pulleken. U begrijpt een vriend voor het leven. Met de kanttekening dat hij dat nog voor Koninginnedag ging doen. Dus een beetje masochistisch aangelegd was hij wel. Hij ging namelijk staan met een kraampje van originele Amsterdamse tape ballen.

Dus mocht u op Koninginnedag bestolen zijn van uw kuil, ehhh verkoopplekkie. U kon hem opgerold in het gezelschap van vele andere plekken terugkopen voor weinig en zeer compact verpakt. Krijt en verkoop ze dit jaar!

ronald.de.bruijn@amsterdam.politie.nl
1 2 3 4