Even voorstellen, dit is onze nieuwe wijkagent, Chris van Kreuningen.

Chris van Kreuningen
Wijkagent Jeruzalem – Amsteldorp
Tel: 0900-8844
Twitter: @polJeruzalem

Voor spoedeisende zaken belt u 112.
Voor minder ernstige en dringende zaken 0900-8844.

Wilt u iets met de wijkagent bespreken m.b.t. de veiligheid in de wijk? Schroom dan niet om een afspraak met me te maken.
1 2 3 4
MAIL-ALERT

MAIL-ALERT

Amsteldorpers... als buurtregisseur wil ik graag de aandacht vestigen op Mail Alert. Mail Alert is een namens de politie verzonden E-mail waarin veelal informatie gevraagd wordt over gepleegde delicten waarbij de politie nog bepaalde informatie in het onderzoek mist. Informatie die wellicht bij u, al dan niet bewust, bekend is. U bent dorpsbewoner in de stad en heeft daarom kennis van de buurt. Juist daarom hebben wij als politie u nodig! Extra ogen en oren in de buurt die mede bijdragen aan een grotere veiligheid voor u. En ook een grotere pakkans voor criminelen.

Hoe werkt het?
Met Mail-alert kunt u heel concreet bijdragen aan het oplossen en voorkomen van misdrijven in uw buurt of werkomgeving. Het werkt als volgt: Wanneer er bijvoorbeeld bij u in de straat is ingebroken ontvangt u een e-mail. Daarin wordt kort verteld wat er is gebeurd en stelt de politie u een aantal opsporingsvragen: "Heeft u iets gezien, gehoord of is u iets opgevallen?" Deze informatie kan de politie helpen het misdrijf op te lossen. Ook details waarvan u wellicht denkt dat ze niet belangrijk zijn. Deze kunnen nét het missende puzzelstukje zijn waardoor een zaak wordt opgelost.

Preventieve doeleinden
Tevens kan Mail Alert gebruikt voor preventieve doeleinden, zoals bv een plotselinge stijging van het aantal inbraken of fietsendiefstallen. Zodat er extra opgelet kan worden en wij dus hopelijk weer meer informatie tot onze beschikking kunnen hebben.

En voor ik het vergeet, anders dan een paar minuutjes om u aan te melden, kost het u uiteraard in het geheel verder niets!

Kijkt u eens op www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Mede namens al mijn collega's, alvast bedankt!

ronald.de.bruijn@amsterdam.politie.nl
Fietsexamens

Vandaag trof ik her en der in de buurt mensen in felle groene pakken die zich op allerlei locaties gingen posteren, gewapend met schrijfblok en pen. En ineens schoot het me weer te binnen: fietsexamens!

Maar tjonge jonge wat een verschil met de bijna 40 jaar geleden toen ik daar zelf aan heb meegedaan. Toen zat er in een bushalte of in een tuin of op een andere strategische plek vaak een man met regenjas en gleufhoed met een krant. In de krant zat dan een schrijfblok waarop de overtredingen werden bijgeschreven. Of gewoon een tuinierende vrouw met uitzicht op de kruising door een gaatje in de heg. En jij je maar afvragen of je hier nu juist wel in mocht... of toch niet... Kortom twijfel alom. Toch maar even stiekem kijken, en ja hoor gezakt. Nu kun je de route bijna niet meer missen je rijdt van groen mens naar groen mens, wel blijven uitkijken naar de tijdelijk geplaatste bordjes met onderschrift fietsexamen natuurlijk, anders gaat het weer fout. Natuurlijk weet ik dat het verkeer heden ten dage veel drukker en gevaarlijker is dan 40 jaar terug en veiligheid voor alles gaat, maar toch...

ronald.de.bruijn@amsterdam.politie.nl
Visvergunning

Om in de wijk te komen loop ik nogal eens door het park Frankendael. Mooi park en bovendien ook nog een kortere route.

Op de brug bij de Hugo de Vrieslaan, u weet wel, waar eerder die fraaie RVS bedrading in zat, zag ik dat er wat reuring was. Een paar mensen stonden op linie over de reling te kijken. Daartussen 1 met een dunne stok, beter bekend als visser met hengel. Dan trek je toch al gauw de conclusie dat de beste man beet moet hebben, ofwel een fiets dan wel een mooie karper. En ja hoor, dat laatste bleek het geval. Ook maar even meegekeken en het probleem was dat de man even zijn schepnet moest pakken een stukje verderop. Voor je het dan weer weet sta jij met die hengel een karper van een kilo of 4 a 5 te drillen in de hoop dat je 'm niet verspeelt voor het schepnet is opgehaald.

Maar Amsterdam zou Amsterdam niet zijn als er dan niet iemand naast je komt staan en je dan vervolgens doodleuk naar je visakte vraagt. Kijk... Dat is en blijft nu het mooie van Amsterdam. Gelukkig was de hengelaar snel terug met het net en kon het scheppen beginnen, gevolgd door een uitgebreide doch visvriendelijke fotoshoot waarna de zoetwaterreus weer werd teruggezet en rustig wegzwom.
Ps. Die ouwe baas had trouwens wel een punt. Ik heb al jaren geen visakte meer... hmmm...ronald.de.bruijn@amsterdam.politie.nl
1 2 3 4