Even voorstellen, dit is onze nieuwe wijkagent, Chris van Kreuningen.

Chris van Kreuningen
Wijkagent Jeruzalem – Amsteldorp
Tel: 0900-8844
Twitter: @polJeruzalem

Voor spoedeisende zaken belt u 112.
Voor minder ernstige en dringende zaken 0900-8844.

Wilt u iets met de wijkagent bespreken m.b.t. de veiligheid in de wijk? Schroom dan niet om een afspraak met me te maken.
1 2 3 4
Giro d'Amsterdam

Zo af en toe ga ik wel eens met een collega buurtregisseur per fiets de wijk in, en om dat dan een beetje sociaal te houden zou je eigenlijk wel willen dat je naast elkaar zou kunnen fietsen. Gewoon wettelijk helemaal correct met zijn tweeën naast elkaar. Ware het niet dat dit telkenmale verstoord wordt door een brul, een bel of een ander spontaan ontwikkeld schrikeffect komende van achter.

Het is mij inmiddels volslagen helder dat de doorsnee Amsterdammer die zich per fiets, veelal voorzien van ofwel een bak ofwel een setje fietstassen met krat, door de stad verplaatst hierbij enorme haast heeft en absoluut geen tijd heeft om gewoon relaxed om zich heen te kijken. Het is per slot van rekening gewoon een mooie buurt zou ik zo zeggen. Maar nee niets van dat alles, gewoon hoge gemiddelde snelheden en weinig tot geen oog voor de omgeving. Wel met enige regelmaat een luide zucht of een boze blik wanneer er eens iemand per ongeluk de rem aantikt omdat die anders zijn of haar bestemming voorbij schiet.

Ik surveilleer nu wat vaker alleen per fiets, netjes uiterst rechts zodat ik vooral niemand ophoud op de tijdrit van oost naar west. Geloof me, Amsterdam barst van het sprinttalent!

ronald.de.bruijn@amsterdam.politie.nl
Ronald de Bruijn

Even voorstellen, dit is onze buurtregisseur, Ronald de Bruijn.

Ronald de Bruijn heeft eerder in Stadsdeel Zuid en Oud West gewerkt. Hij staat open voor reacties uit de buurt en wil graag in contact komen met de bewoners van Amsteldorp/de Wetbuurt. Hij houdt iedere woensdag spreekuur in 't Hoeckhuys van 12:30 tot 14:00 uur. Een afspraak maken kan via 't Hoeckhuys op 020 4623353. Via 0900 8844 kunt u een verzoek achterlaten voor Ronald de Bruijn. Hij neemt dan contact met u op voor een gesprek in 't Hoeckhuys of bij u thuis. Ook per email is hij bereikbaar via linnaeusstraat-buurtregie@amsterdam.politie.nl.

Speciaal voor u, tips en verhalen van Ronald de Bruijn.

ronald.de.bruijn@amsterdam.politie.nl
1 2 3 4