Amsteldorp Creatief

Meer informatie: bel 06 273 014 04

 

Lessen om de 2 à 3 weken

Overige weken vrij schilderen

 

Kosten:

€ 12,- per les

€ 3,- vrij schilderen

 

Lessen zijn los van elkaar te volgen.

Kosten zijn inclusief koffie en alle materialen, je hoeft zelf niets aan te schaffen. 

 

We werken met professionele materialen: goede kwaliteit gouache* van Lascaux op zuurvrij schilderpapier. Ook is er een divers aanbod teken- en schetsmaterialen beschikbaar.

 

Door de kleine groep is er veel ruimte voor individuele begeleiding.

 

 

* Gouache is een dekkende, matte verf op basis van een natuurlijk bindmiddel. Een professionele kwaliteit houdt in dat de verf een hoge pigmentatie heeft, kleurkrachtig en lichtecht is.

Amsteldorp Creatief

Elke zaterdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur kan je schilderen in het Hoekhuis, les of vrij schilderen beide is mogelijk. 

De lessen worden gegeven door Annelinde de Jong, de les data wordt samen overeengekomen, om de 2 a 3 weken bij voldoende belangstelling. De tussenliggende weken is er vrij schilderen. 

 

Regelmatig is er een expositie van iemands leukste/meest geslaagde werken van de schilder club. 

 

Over de lessen:

De lessen zijn voor iedereen die graag schildert, behoefte heeft aan net wat extra sturing of op zoek is naar nieuwe inspiratie. Maar ook als je nog nooit geschilderd hebt, ben je van harte welkom om je creatieve kant te exploreren. 

 

Elke les behandelt een centraal thema. Aanleiding voor een thema kan een lopende expositie zijn, een stroming uit de kunstgeschiedenis of een schilderstijl. Met diverse voorbeelden wordt het thema toegelicht, bekeken en besproken, waarna een opdracht volgt. Binnen de opdrachten komen verschillende beeldaspecten aan bod, zoals kleur, compositie, vorm, diepte. Maar ook wordt er een beroep gedaan op je verbeeldingskracht. Bij alle opdrachten is er volop de mogelijkheid om je eigen stijl en voorkeuren te ontdekken en te ontwikkelen. 

 

Om van elkaar te leren en bij elkaar inspiratie op te doen, sluiten we de les af met het bekijken van elkaars werk. Op welke manier heb je invulling gegeven aan de opdracht? Welke problemen kwam je tegen en hoe heb je die opgelost? Wat vind je goed gelukt? 

Aan het einde van de les ga je naar huis met een eigen schilderij. 

 

Over Annelinde: 

Annelinde de Jong (Enkhuizen, 1982) werkt als zelfstandig beeldend kunstenaar en kunstdocent. Aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten behaalde ze een lesbevoegdheid beeldende vorming. Daarna studeerde ze aan de Gerrit Rietveld Academie. 

Tekenen en schilderen met diverse materialen staat centraal in haar beeldend werk. Annelinde heeft in binnen- en buitenland deelgenomen aan verschillende exposities en kunstprojecten. Als kunstdocent geeft ze les aan kinderen, jongeren en volwassenen op diverse locatie en in het eigen atelier. 

 

Voor meer informatie: www.annelindedejong.com