Meer bewegen voor ouderen

Bent u geïnteresseerd? 

Kom eens vrijblijvend op proef meedoen. 

Elke dinsdag ochtend van 09:45 tot 10:30 uur in het Hoekhuis. Op de aangegeven tijd kunt u zó binnen stappen, u hoeft zich niet van te voren aan te melden. 


De kosten zijn € 5,50 per maand 

Meer bewegen voor ouderen

Bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt: het houdt je langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet. Als ouderen zich eenzaam voelen, lopen zij een groter risico om dementie te ontwikkelen. Het wekelijks deelnemen aan sociale activiteiten lijkt juist te beschermen tegen dementie, voorbeeld het bewegen. 


Stichting Meer Bewegen voor Ouderen organiseert in heel Amsterdam (veelal in samenwerking met de stadsdelen) diverse activiteiten voor mensen van 55 - 100 jaar en voor mensen met chronische aandoeningen. De activiteiten hebben niet alleen een sportief maar ook een sociaal aspect: meestal wordt er na de les gezamenlijk koffie/thee gedronken, soms ontstaan buiten de les telefooncirkels of gaat men gezamenlijk iets ondernemen. Alle docenten hebben naast hun opleiding voor sport leraar, fysiotherapeut etc., een speciale opleiding Meer Bewegen voor Ouderen gedaan.