Gerda

Gerda vindt haar vrijwilligerswerk in het Hoekhuis hartstikke leuk.

Gerda

Iedere donderdag vanaf 5 uur kunt u bij het kookcafé "Wat De Pot Schaft" in het Hoekhuis terecht voor een warme maaltijd inclusief soep, nagerecht en koffie voor slechts 7 euro p.p. Het bereiden van de maaltijd wordt verzorgd door een vrijwilligster uit Amsteldorp en twee jongens van HVO Querido. Het serveren van de maaltijd en drankjes wordt sinds twee jaar door Gerda gedaan.


Na het overlijden van haar man zag Gerda een oproep voor een vrijwilligster voor het kook café in het Hoekhuis en meldde zich aan. Hoewel zij destijds nog een betaalde baan had leek het haar met de VUT in het vooruitzicht een leuke plek om bezig te zijn.


Nog steeds vindt Gerda haar vrijwilligerswerk in het Hoekhuis hartstikke leuk. "Wat alleen jammer is," zegt zij, "is dat een heleboel mensen denken dat het kookcafé alleen voor 65 plussers is. Dat is beslist niet waar, iedereen mag komen eten als je maar voor 10.00 uur op donderdagochtend reserveert. En je moet geen lastige eter zijn," gaat Gerda verder, "want het is dus met recht wat de pot schaft. Niemand van de bezoekers weet van te voren wat er op tafel komt. Wel staat er iedere week iets anders op het menu."


"Het aantal bezoekers varieert tussen de 10 en 20, de meesten zijn alleen en vinden het gezellig om met elkaar te eten," zegt Gerda. "Sinds kort is er zelfs een jonge vrouw van het "dorp" aan de andere kant van de Hugo de Vrieslaan die graag gebruik maakt van het kookcafé, en dat mag. Iedereen is welkom," zegt Gerda.


Ook in de Open Hof doet Gerda op afroep vrijwilligerswerk in het winkeltje als één van de vaste vrijwilligers ziek of op vakantie is. "Door de bewoners van Amsteldorp wordt het winkeltje niet veel gebruikt," zegt Gerda, "behalve tijdens de koude periode dan. Toen kwamen er ook wel oudere bewoners uit de buurt voor brood of een pak melk."


Dus bent u slecht ter been dan is de winkel in de Open Hof wellicht een uitkomst. (Open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag open van 09:45 tot 12:15 uur)

 

Senna, maart 2011

Contact

 

 

E-mail: amsteldorpactief@gmail.com

Telefoon: 06 273 014 04

Facebook: Amsteldorp Actief