Helen

Achteraf was ik zo blij dat ik hier gebleven ben...

Helen

 

Helen te Vrede is tevreden

 

Nadat Helen 20 jaar met veel plezier bij de gemeente Amsterdam had gewerkt werd zij tijdens een reorganisatie afgekeurd, kreeg een uitkering en mocht naar huis. Helen vond het echter prettig om actief te blijven en contact te hebben met mensen. En zo kwam zij o.a. terecht bij Daltonschool De Meer waar zij een jaar werkte.

 

Nu is Helen één keer in de week op vrijdag vrijwilligster bij de koffieochtend van Amsteldorp Actief, en dat bevalt haar erg goed. Zij vindt het fijn om bezig te zijn en werkt graag voor en met ouderen. "En we hebben een goed team," zegt zij, "en dat is ook heel fijn."

 

Inmiddels is zij ook benaderd met de vraag of zij wil helpen om bewoners van de Open Hof die slecht ter been zijn te begeleiden bij het naar buiten gaan. Er is zelfs al een eerste kennismaking geweest en volgende week dinsdag zal haar eerste werkdag zijn. Helen zegt: "het lijkt mij leuk om een beetje te babbelen en te wandelen met iemand."

 

Het leven ziet er ondertussen weer iets rooskleuriger uit voor Helen en haar kinderen. Na het plotselinge overlijden van haar man 6 jaar geleden was het gezin ziek van verdriet maar met hulp van familie, vrienden, buren en het geloof konden zij uit het diepe dal komen. "Ik heb erg veel gebeden en dat gaf mij kracht om verder te gaan. Ook met de kinderen gaat het nu beter."

 

"Mijn dochter werkt nu bijna een jaar bij Cordaan en leert daar gerechten maken en bedienen," zegt Helen. "Mijn zoon werkt bij de nieuwe Ajax winkel op het Rembrandtplein. Ik ben zo blij dat het beter gaat met ons," vult zij aan. "Gelukkig maar, na die hele diepe dip waar wij in zaten."

 

"Eigenlijk wilde ik na mijn man's overlijden verhuizen,

zegt Helen.

"Ik dacht, ik moet wegwezen hier, maar de buren raadden het af. Zij zeiden in een nieuwe buurt moeten jullie wennen en opnieuw contacten leggen terwijl het hier vertrouwd is. Je woont hier 23 jaar, iedereen kent jullie en jullie kennen iedereen." Helen vertelt hoe de buren haar steunden in de moeilijke periode. "Achteraf was ik zo blij dat ik hier gebleven ben en nu kan ik zelfs weer gelukkig zijn zonder mijn man. En ik ben happy dat ik bij Amsteldorp Actief ben gegaan, ik heb mijn plek gevonden en ik kan weer babbelen en lachen," besluit Helen.

 

Senna, november 2011

Contact

 

 

E-mail: amsteldorpactief@gmail.com

Telefoon: 06 273 014 04

Facebook: Amsteldorp Actief