Henk

Henk zoekt een woning met tuin, waar hij naar hartenlust kan sleutelen.

Henk

 

Henk wil verhuizen


Henk Jansen uit de Roosendaalstraat is mijn eerste gast in deze rubriek. Bijna 4 jaar geleden is Henk, zoals hij het zelf noemt, 'verplicht' in Amsteldorp komen wonen doordat zijn vorige woning aan het Javaplein gesloopt zou worden.

Henk wilde niet verhuizen en had het prima naar zin op het Javaplein en mist de leuke contacten die hij had in zijn oude buurt. Ik ging met iedereen om zegt hij, Turken, Marokkanen, 'Spanjolen', Egyptenaren en noem het maar op. Met een aantal 'oude' buren heb ik ook nog contact. Maar dit, zo vervolgt hij, is een stil dorp. Ik heb wel een beetje contact met de buren maar niet zo vaak en zo veel als in mijn oude buurt. De mensen lijken hier een beetje schichtig, ze praten haast niet met elkaar en iedereen leeft op zich zegt Henk. Door zijn deelname aan de wijkmusical 'Alice in Wonderland' is de situatie wel iets veranderd. Nu komt hij daardoor soms iemand op straat tegen die hij kent en waarmee hij een praatje maakt. Laatst nog, vertelt hij, was hij met Miep (oma in de musical) naar Nieuwegein geweest om nog het e.e.a. in te spreken voor de musicalDVD.


Op de vraag of hij hier prettig zou wonen wanneer het aantal contacten in de buurt zouden uitbreiden antwoordt hij ontkennend. "Het wordt nooit goed in dit huis," gaat hij verder, "het is te klein en de huur is te hoog. Ik voel mij niet vrij omdat ik niets mag doen in mijn tuin. Ik sleutel graag aan van alles maar binnen kan het niet want daar heb ik geen ruimte. In de tuin mag het alleen in een schuur en die heb ik niet. Een schuur bouwen heeft geen zin want ik wil graag verhuizen. Ik kom van een woning van 80 m2, met een kelder en een zolder." Woningruil wil tot op heden niet lukken omdat iedereen de woning te klein vindt zegt Henk.


Woningbouwvereniging Ymere zou volgens hem moeten bemiddelen omdat hij binnen 5 jaar na een verplichte verhuizing aangaf niet te kunnen aarden maar Ymere doet helemaal niets aldus Henk. En dan nog iets, voegt hij er aan toe, zijn motor stond altijd in de voortuin en omdat dat niet meer mag staat hij nu op het pad. Eerst had niemand er last van zegt hij en nu heeft de buurman er juist wel een beetje hinder van.


Wat Henk zoekt is een ruime woning met tuin buiten Amsterdam waar hij naar hartenlust kan sleutelen. Een woning in Amsterdam is naar zijn zeggen niet meer te betalen.


Ondanks dat Henk zijn plek (nog) niet helemaal gevonden heeft in Amsteldorp zit er een man tegenover mij die veel lacht en ik denk... toch een beetje jammer dat zo'n vrolijk type ons dorp in de toekomst verlaat.


Senna, September 2010

Contact

 

 

E-mail: amsteldorpactief@gmail.com

Telefoon: 06 273 014 04

Facebook: Amsteldorp Actief