Hetty

Mijn droom over Amsteldorp zegt Hetty, is dat de mensen heel goed en vriendelijk met elkaar omgaan.

Hetty

 

Feesten met Hetty?


Hetty woont samen met haar fotogenieke kater Tijgertje in een sfeervol huis in de Zwaardemakerstraat. Omdat de woning net als zoveel woningen in de buurt door gebrekkige isolatie gehorig is en geluidsoverlast soms tot ruzie leidt, heeft Hetty samen met 4 andere bewoners het plan opgevat om hier op een vriendelijke en positieve manier iets tegen te ondernemen. Zodra het plan is uitgewerkt zullen wij hier zeker meer over horen. Naast hun eigen ideeën om de ruzie uit de buurt te halen denkt Hetty dat, bijvoorbeeld een betere voorlichting door de Woningbouw Vereniging over de gehorigheid van de woning bij toewijzing gegeven zou kunnen worden en de regels in de statuten gehandhaafd zouden moeten worden.


Naast dit mooie buurtinitiatief is Hetty ook als vrijwilligster betrokken bij de musea Willet-Holthuysen en het Amsterdams Historisch.


Voor de buurt wil zij voorlopig alleen leuke plannen bedenken maar even geen fulltime vrijwilliger zijn. "Nu ben ik iemand met ideetjes, die plannen opwerpt, misschien een beetje uitwerkt maar geen coördinator meer." Dat is in het verleden wel anders geweest want tijdens het schouwen destijds van de buurt viel het haar op dat er zoveel verwaarloosde tuinen waren en vroeg zich af of daar niets aan te doen was met de club van Amsteldorp Actief. Met het project Groene Vingers als resultaat en Hetty als coördinator. "In het begin was het ontzettend veel uitproberen en dat kostte heel erg veel tijd. Ik kon geen afstand nemen en nam te veel hooi op mijn vork en hield het uiteindelijk niet vol," zegt zij. "Maar gelukkig heeft Maggie het overgenomen en zij doet het geweldig." Hetty lacht en zegt, "Groene Vingers is mijn kindje en nu wordt het grootgebracht door een andere ouder en dat is goed."


Nieuwe plannen heeft Hetty genoeg. Met een groepje van vier of vijf mensen wil zij graag voor een museumbezoek naar Groningen. Een uitdraai van alle musea daar ligt al klaar en ook de mensen zijn al benaderd. "Deze keer is bedoeld om het uit te proberen," zegt zij. "Uiteindelijk zou het een museumgroep kunnen worden, in wisselende of vaste samenstelling, met vooral ook eigen initiatief van degenen die mee willen, want ik vind het heel leuk om iets samen met een groep te doen maar wil geen reisleidster zijn."


Een idee van Hetty wat nog helemaal in de kinderschoenen staat is het feit dat zij graag meer feesten zou willen in de buurt. Zij vertelt dat men in Italiï iedere reden aangrijpt voor een feestje. Van kastanjefeest tot zwijnenfeest. Hetty hoopt dat er in de buurt meer mensen zijn die van een feestje houden. En dan niet één straat die samen gaat BBQ-en maar een echt dorpsfeest. Volgens Hetty zijn er genoeg plekken in de buurt waar dat zou kunnen, bijvoorbeeld bij de skatebaan of het pleintje aan de Fizeaustraat. "De simpelste vorm," zegt zij, "is dat iedereen zelf zijn tafeltje, stoelen en hapjes meebrengt en de organisatie zorgt voor, bijvoorbeeld planning, thema en muziek."


Ook Koninginnedag zou zij dolgraag in het dorp houden. "Jammer dat er zoveel mensen op 30 april naar andere delen van de stad gaan, wij zouden hier ook een rommelmarkt, muziek e.d. kunnen organiseren," vindt Hetty. Dit jaar lukt dat niet meer maar het is misschien een plan voor volgend jaar.


Ben je geïnteresseerd in de plannen van Hetty en wil je reageren? Dat kan via Amsteldorp Actief op Facebook.

Of wil je zelf jouw idee kenbaar maken aan de buurt? Dat kan ook op Facebook, of stuur gewoon een email.


Senna, maart 2011

Contact

 

 

E-mail: amsteldorpactief@gmail.com

Telefoon: 06 273 014 04

Facebook: Amsteldorp Actief