Ismail

Als iemand ziek is of slecht loopt, mogen ze mij bellen om hun boodschappen door te geven. Na sluitingstijd breng ik de spullen dan bij hen thuis.

Ismail

 

Ismail Tasküprü (1962) is geboren in Sivas, een stad in Turkije. Op zijn 16e is hij naar Nederland gekomen, omdat er destijds veel werk was in Nederland. Hij is bij zijn oom gaan wonen en kreeg vrij snel een baan. Na jaren bij BAM in de baggerwereld gewerkt te hebben, kreeg hij op een gegeven moment fysieke klachten en moest hij stoppen met dit werk. In 1996 kreeg hij een baan in de supermarkt aan de Fizaustraat. Vervolgens is hij in 2000 de eigenaar van deze winkel geworden.

 


Hij vindt het heel fijn om in Amsteldorp te werken. `Het is hier rustig en de mensen zijn aardig. Ik voel me geaccepteerd en veilig`. Naast allerlei levensmiddelen verkoopt hij Turkse maaltijden, die zijn vrouw en hij zelf bereiden. “Köfte is mijn specialiteit”, zegt Ismail met trots. Vervolgens vertelt Ismail, dat hij graag anderen wil helpen. “Als iemand ziek is of slecht loopt, mogen ze mij bellen om hun boodschappen door te geven. Na sluitingstijd breng ik de spullen dan bij hen thuis. Ook help ik mensen, die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten en problemen hebben met de drempel. Als ik oud ben, hoop ik ook dat anderen mij zullen helpen.”

 

 

Tijdens het praten, groet Ismail diverse voorbijgangers bij naam en ze groeten allemaal vriendelijk terug. Ik realiseer me, dat ik deze eigenaar van een buurtsupermarkt niet meer hoef te vragen of hij zijn buren kent.

 

 

Dan vertelt Ismail, dat de omzet de laatste maanden daalt en dat hij zich zorgen maakt over de toekomst van de winkel. “Ik heb mijn prijzen al verlaagd”, zegt Ismail terwijl hij mij rondleidt in de winkel. “Ik moet wel iets duurder zijn dan de AH en Lidl, omdat ik niet zo voordelig kan inkopen als zij. Mijn winkel is daarom niet bedoeld voor mensen die veel boodschappen nodig hebben, maar voor hen die iets zijn vergeten te halen.”

 

 

“Omdat ik mijn winkel graag wil houden, wil ik de buurt vragen mij te helpen door af en toe iets bij me te kopen. Ik heb niet veel geld nodig, maar de huur, gas en licht moeten wel worden betaald. Ik sta open voor tips van buurtbewoners om mijn winkel open te kunnen houden. Ik hoop, dat we elkaar op deze manier kunnen helpen. Als het zo doorgaat kan ik mijn winkel wel sluiten. Dan is er geen supermarkt meer in Amsteldorp en dat zou vooral voor de oudere bewoners in de wijk een probleem zijn.”

 

Irene Peters, mei 2015

 

Buurtwinkel Amsteldorp kunt u bereiken op telefoonnummer 06-14186481.

Contact

 

 

E-mail: amsteldorpactief@gmail.com

Telefoon: 06 273 014 04

Facebook: Amsteldorp Actief