Maikel

“Echt de buurt uit is Maik nog niet want morgen gaat hij nog even bij een grote tuin kijken met een collega van Groene Vingers.

Maikel

 

Maikel gaat verhuizen


Maik uit de Rusthofstraat zoekt niet maar heeft het inmiddels gevonden. Een mooie twee-kamerwoning in Nieuw Vennep! Zijn zoektocht begon niet uit onvrede met de buurt, de buren of zijn huis maar na een opmerking van de Woningbouwvereniging over eventuele plannen in de buurt en dan vooral de "strook" waar hijzelf woont en de vergevorderde nieuwbouwplannen rondom Amsteldorp.


Maik woont al vanaf zijn 6e in Amsteldorp en vanaf zijn 23e zelfstandig op zijn huidige adres. In zijn kleurige huis heeft hij altijd met veel plezier gewoond en ook het contact met de buren is goed. Maar het idee om te moeten verhuizen naar een wijk of huis zo anders dan de laagbouw in Amsteldorp deed hem besluiten om alvast op zoek te gaan naar een plek die overeenkwam met de Rusthofstraat. En in de buurt van zijn werk vond hij in Nieuw Vennep een fijne nieuwe plek waar hij vanaf januari 2011 zal gaan wonen.


Als hovenier en lid van het project Groene Vingers van Amsteldorp Actief begint het interview met Maik met een bezoek aan één van zijn laatste opgeknapte tuinen. De tuin ziet er inderdaad als nieuw uit, goed bestraat en rondom mooi beplant.


Vanuit het project Groene Vingers worden tuinen opgeknapt van bewoners die daar vanwege leeftijd of gezondheid niet meer toe in staat zijn. Maik doet dit werk naast zijn reguliere baan en vertelt dat hij hiermee ongeveer 2 á 3 uur per dag bezig mag zijn. Per maand doet hij ongeveer 1 grote tuin in de wijk.


Een tuin opknappen gebeurt nooit alleen, zegt Maik. Waarna hij vol enthousiasme begint over de fantastische tijd die hij heeft gehad (en nog heeft) met zijn collega-vrijwilligers van Groene Vingers. Hij zal hun en het project missen maar heeft ook al laten weten dat als de coördinator omhoog zit, hij altijd bereid is om af en toe eens terug te komen om te helpen. Want zeker het bestraten zo zegt hij, dat is zwaar werk. Gelukkig heeft zich inmiddels wel weer een nieuw lid aangemeld bij Groene Vingers maar hulp blijft nodig.


Niet alleen de Groene Vingers mochten op de steun van Maik rekenen ook bij het onlangs afgesloten Musicalproject was Maik als o.a. decorschilder van de partij. En wie aan het WK van afgelopen zomer denkt herinnert zich misschien ook nog wel het samen kijken naar de wedstrijden in 't Hoeckhuys met een hapje en een drankje. Ook een idee van Maik en hij vertelt dat er wat hem betreft nog veel meer plannen waren met betrekking tot activiteiten in t' Hoeckhuys en dat hij het jammer vindt dat e.e.a. nog niet van de grond is gekomen. Maar stilzitten doet hij duidelijk niet want ondanks zijn baan en de uren bij Groene Vingers heeft hij een paar weken geleden ook met de collectebus door de wijk gelopen voor KWF en 131,00 euro opgehaald. Via de webmaster van Amsteldorp Actief kwam hij daarmee in aanraking en omdat het hem zo goed is bevallen heeft hij zich voor volgend jaar al opgegeven om in Nieuw Vennep te gaan collecteren.


Ook de speeltuin van Amsteldorp draagt Maik een warm hart toe. Ik rijd zo naar Amsterdam als ze een dag iemand nodig hebben om op te letten, zegt hij.


Echt de buurt uit is Maik nog niet want morgen gaat hij nog even bij een grote tuin kijken met een collega van Groene Vingers en nog tijdens ons gesprek belt er een oude mevrouw uit een wijk verderop. Zij komt niet in aanmerking voor Groene Vingers maar voor een minimaal bedrag zorgt Maik dat ook haar tuin winterklaar wordt gemaakt.


En zegt Maik, mijn moeder woont hier ook nog dus ik zal vaak genoeg terug komen in Amsteldorp.


Daar rekenen wij op Maik want als collega-vrijwilligers gaan wij jou zeker missen!


Senna, oktober 2010

Contact

 

 

E-mail: amsteldorpactief@gmail.com

Telefoon: 06 273 014 04

Facebook: Amsteldorp Actief