Percy

Oudere mensen hebben een wijsheid," zegt Percy,

"en daar kan ik van leren."

Percy

 

Rust voor Percy uit Rusthofstraat

 

Amsteldorp Actief heeft een nieuwe vrijwilliger die zichzelf graag aan alle bewoners wil voorstellen. Zijn naam is Percy en binnenkort gaat hij vol enthousiasme aan de slag bij project Buurtgesprek. Op deze manier wil hij een bijdrage leveren aan de buurt maar tegelijkertijd ook structuur aanbrengen in zijn eigen leven.

 

"Oudere mensen hebben een wijsheid," zegt Percy, "en daar kan ik van leren. Zij hebben mij misschien nodig voor een babbeltje of een wandeling maar ik heb hun ook nodig."

 

Vroeger heeft Percy bij de Nederlandsche Bank gewerkt, had een huis en een relatie. Op een bepaald moment ging alles bijna tegelijkertijd mis. Zijn relatie liep stuk, hij verloor zijn baan, zijn moeder overleed en uiteindelijk belandde Percy op straat. Hij was verslaafd en het zou 8 jaar duren voordat hij weer de kracht had om opnieuw te beginnen.

 

Percy zegt: "Vanuit dat zwerfbestaan kwam ik 3 jaar geleden in de Rusthofstraat wonen. In het begin maakte ik nog grappen maar toen de deurwaarder voor de deur kwam wist ik dat ik mijn leven moest veranderen. Ik wilde niet weer mijn huis wilde verliezen en op straat leven. In de jaren daarvoor had ik door mijn verslaving al met allerlei instanties te maken gehad en overal geslapen. Ik wilde daar niet naar terug maar mijn leven echt weer op de rails krijgen."

 

Tweemaal per week krijgt Percy hulp bij het op orde houden van zijn leven en het gaat goed. Zijn case-manager had zelfs de mogelijkheid voorgesteld om het contact te beëindigen. "Maar dat wil ik nog niet," zegt Percy. "Ik heb zijn steun nog hard nodig."

 

Percy vertelt dat het leven dat hij voorheen leidde niet bij hem paste en dat hij de buren overlast heeft bezorgd. Daar heeft hij spijt van en biedt bij deze zijn excuus aan.

 

"De relatie met de buren is inmiddels goed, en dat wil ik graag zo houden," zegt Percy. "Er wordt op mij gelet door hen en dat vind ik fijn."

 

Alhoewel Percy lichamelijk door o.a. zijn reuma beperkt wordt vindt hij zichzelf een bofkont door alles waarvoor hij een nieuwe kans heeft gekregen. De fijne relatie met zijn partner Alexander, een huis met centrale verwarming, goed contact met zijn buren.

 

"En op 16 juli word ik 50," besluit hij, "dus wat wil ik nou nog meer..."

 

Senna, mei 2011

Contact

 

 

E-mail: amsteldorpactief@gmail.com

Telefoon: 06 273 014 04

Facebook: Amsteldorp Actief