Ruud

Ruud Sahertian trad als 10e directeur in 12 jaar aan en misschien was het nooit de bedoeling geweest dat hij zo lang zou blijven of dat de Frankendael- en de Hogewegschool vandaag de dag nog bestonden maar Ruud had een droom.

Ruud

Je bent werkzaam in het onderwijs, krijgt kanker, overleeft en gaat een re-integratieproject in op een school die na een bloeiperiode inmiddels te boek staat als zeer zwak. Dit overkwam Ruud Sahertian, directeur van de Frankendaelschool in Amsteldorp.

 

In 1995 fuseerde De Hogewegschool met de Frankendaelschool, beide goede scholen met eigen visies die moeilijk te verenigen waren, met als uiteindelijk resultaat de beoordeling zeer zwak door de schoolinspectie.

 

Ruud Sahertian trad als 10e directeur in 12 jaar aan en misschien was het nooit de bedoeling geweest dat hij zo lang zou blijven of dat de Frankendael- en de Hogewegschool vandaag de dag nog bestonden maar Ruud had een droom. Hij wilde van beide scholen één geheel maken, het stempel zeer zwak ombuigen naar een goede school met een goede naam. Het afvoerputje van de Watergraafsmeer zou weer marktleider worden. Bovendien wilde hij dat kinderen in hun eigen wijk naar school zouden gaan.

 

Maar met een droom alleen kom je er niet, er moest hard gewerkt worden met de teams van beide scholen.

 

Er was overleg met de schoolinspectie, er werd een beroep gedaan op de 'kwaliteitsaanpak' van Lodewijk Asscher en er werden knopen doorgehakt om zoals Ruud aangeeft met zijn allen in volle vaart dezelfde kant op te gaan.

 

Een trotse directeur legt uit dat zijn school er inmiddels weer bovenop is en goed scoort, tot oktober 2013 zijn alle leerling-plaatsen vergeven en er zijn plannen voor een mooi nieuw gebouw.

 

De school is overgestapt op een Gelijke Dagen Model, hetgeen inhoudt dat iedere dag om 08.30 uur begint en om 14.00 uur eindigt. Op school wordt samen geleerd, samen gespeeld en samen gegeten. Er is geen overblijf en niemand gaat tussendoor naar huis. Volgens Ruud creëer je hiermee rust in de school.

 

Daarnaast krijgt iedere leerling aan het begin van het schooljaar een kalender mee waar alle activiteiten/vakanties/geloofsdagen op staan zodat je als kind en ouder direct weet wat er het komend jaar op het programma staat.

 

Ruud vertelt dat hij het uitdelen van de Bijbel op school aan 8e groepers heeft afgeschaft daarvoor in de plaats is een mooi boek over allerlei geloven gekomen. De Kerst- en Paasviering nemen nog steeds een belangrijke plaats in op school maar de schoolkalender vermeldt ook feestdagen van andere geloven. En ook daar wordt aandacht aan besteed, geloven ontmoeten elkaar nu.

 

Ieder kind van de Frankendaelschool krijgt vanaf groep 1 t/m groep 8 een abonnement op De Rekentuin, waarmee zij thuis op de computer heel veel leuke rekenopdrachten kunnen oefenen.

 

Niet alleen zwakke leerlingen kunnen op extra ondersteuning rekenen ook het hoogbegaafde kind zal zich door de aangeboden methoden op Frankendael thuis voelen.

 

Binnenkort zal de school de buurtbewoners informeren op de komende verbouwing van de school. Drie architecten hebben een plan ingediend en één daarvan zal na afgifte van de bouwvergunning uitgevoerd worden. Er wordt nu nog vanuit gegaan dat de school tijdens de verbouwing open blijft en dat grote werkzaamheden tijden de vakanties uitgevoerd worden. Na de verbouwing heeft de school 10 klassen en Ruud denkt daarmee aan de plaatsingsvraag uit de buurt te kunnen voldoen.

 

Ook de school aan de Hogeweg wordt opgeknapt en inmiddels heeft zich een derde vestiging aangesloten bij de Frankendaelschool in de 2e Oosterparkstraat.

 

Dus straks niet meer met de bakfiets de buurt uit maar gewoon naar onze eigen Amsteldorpse Frankendaelschool.

 

Senna, februari 2013

Contact

 

 

E-mail: amsteldorpactief@gmail.com

Telefoon: 06 273 014 04

Facebook: Amsteldorp Actief